Stadjers kunnen nu appen met de gemeente Groningen

Inwoners van Groningen kunnen sinds vandaag appen met de gemeente Groningen. Via de populaire berichtendienst WhatsApp kunnen Stadjers en bedrijven vragen stellen aan de gemeente. 

Groningen zet WhatsApp in als kanaal voor dienstverlening aan burgers en bedrijven. Wethouder dienstverlening Ton Schroor: “We willen aansluiten bij de communicatiekanalen die inwoners zelf al gebruiken. En omdat veel mensen al whatsappen, is het een heel laagdrempelige en makkelijke manier om met de gemeente in contact te komen.”

Gesprekken via WhatsApp worden ervaren als persoonlijk, omdat het een één-op-één contact is, in tegenstelling tot Twitter en Facebook, aldus de gemeente. De ervaring van de gemeenten die al met WhatsApp werken is zeer positief, de klanttevredenheid is hoog.

Het nummer dat de gemeente uitsluitend voor WhatsApp heeft ingesteld is:
06 - 82 04 57 47. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De gemeente probeert tijdens werkdagen zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur de WhatsApp-berichten te beantwoorden. Ook worden de berichten door het Klant Contact Centrum behandeld tijdens de uren waarop de gemeente telefonisch bereikbaar is, van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Tip de redactie