Mahi tegen Excelsior terug in basis FC Groningen

Mimoun Mahi keert zaterdagavond tegen Excelsior, na een afwezigheid van zo’n vier en een halve maand, terug in de basisopstelling van FC Groningen.

De aanvaller raakte op 25 oktober in de uitwedstrijd tegen NEC geblesseerd aan zijn hamstring. Net toen het weer wat beter leek te gaan, liep hij een bovenbeenblessure op.

Volgens coach Erwin van de Looi is Mahi nu weer hersteld en kan hij direct een belangrijke rol spelen. “Hij heeft deze week vol getraind en hij heeft zulke kwaliteiten dat we hebben gekozen om hem te laten starten. We gaan zien hoelang Mimoun het kan volhouden, maar ik heb liever dat hij zestig minuten volle bak gaat en zich dan laat vervangen.”

Tibbling afwezig

Wie er zaterdag op Woudestein niet bij is, is vaste kracht Simon Tibbling. De Zweedse middenvelder was deze week een aantal dagen ziek en is nog niet weer helemaal fit. Ook Bryan Linssen (schorsing) is er tegen Excelsior niet bij.

Erwin van de Looi benadert de wedstrijd tegen Excelsior anders dan de afgelopen wedstrijden. Spits Alexander Sørloth en vleugelaanvaller Oussama Idrissi nemen anderes dan in de afgelopen weken in eerste instantie plaats op de bank. Zij worden in de basis vervangen door Jesper Drost en Danny Hoesen.

Opstelling FC Groningen:

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet

Middenveld: Juninho Bacuna, Hedwiges Maduro en Albert Rusnák

Aanval: Mimoun Mahi, Danny Hoesen en Jesper Drost

Tip de redactie