‘Viering Groningens Ontzet moet naar Grote Markt’

Om de teruglopende belangstelling voor het Groningens Ontzet, elk jaar op 28 augustus, een halt toe te roepen, wil de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken dat de belangrijkste feestelijkheden dit jaar op de Grote Markt plaatsvinden.

Dat de Groningse feestdag dit jaar op een zaterdag gevierd wordt (27 augustus, omdat Groningens Ontzet nooit op een zondag plaatsvindt), biedt volgens de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken een uitgelezen kans om het feest weer onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

“Voor heel veel mensen dit jaar een vrije dag en dus de mogelijkheid om aan de evenementen deel te nemen”, aldus Harrie van Ham, voorzitter van de organiserende Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken in het Dagblad van het Noorden.

De vereniging hoopt dat het mogelijk is de traditionele paardenkeuring, het jaarlijkse NNO-concert en optredens van andere artiesten op de Grote Markt te organiseren.

Daarvoor zal de kermis, die een grote bijdrage levert aan het budget voor de feestelijkheden, moeten uitwijken naar een andere plek in de binnenstad.

Tip de redactie