Lokale energiecoöperatie Grunneger Power heeft sinds deze week een eigen energiewinkel in de Oude Boteringestraat in de binnenstad van Groningen.

Steven Volkers (directeur Grunneger Power) omschrijft de energiewinkel als “een plek waar je kunt binnenlopen met vragen over energie en over duurzame projecten in jouw buurt.”

Het bewustzijn van de noodzaak om duurzame energie te gebruiken groeit, volgens Volkers. “Uit de vele energie-initiatieven in de stad blijkt dat mensen graag iets willen doen om bij te dragen aan een transitie naar groene energie. Wij vinden dat zelf energie produceren eenvoudig moet zijn. Daarom helpen we mensen om ‘prosumenten’ van duurzame energie te worden. Stadjers krijgen dan weer de regie over hun eigen energie.”

Grunneger Power is de energiecoöperatie voor de stad Groningen. Inmiddels ondersteunen zij al bijna vijf jaar huishoudens, VVE’s, buurten en MKB-ers bij het besparen en opwekken van duurzame energie. De coöperatie levert groene stroom en gas via haar eigen energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam energie.