FC Groningen-trainer Erwin van de Looi wil in de uitwedstrijd tegen FC Twente het patroon van de laatste wedstrijden doorbreken. Daarin gaf zijn ploeg de doelpunten te gemakkelijk weg, aldus de coach.

“We hebben het bij fases heel aardig gedaan”, zo zegt Van de Looi over de laatste wedstrijd tegen AZ, die met 4-1 verloren ging. “Maar we gaven de goal echt te gemakkelijk weg.”

Volgens de coach was er tot het moment van de 1-0 weinig aan de hand voor zijn ploeg. “Zo’n moment verandert wel het wedstrijdbeeld. Het scoreverloop bepaalt ook vaak de loop van de wedstrijd”, aldus de trainer.

Twente

In FC Twente treffen de Groningers voor de tweede keer op rij een goed draaiende ploeg. “Bij Twente lopen voorin en op het middenvelder vooral spelers met veel kwaliteiten”, zo zegt Van de Looi op de website van zijn club. “We hebben zaterdagavond aan de aftrap elf spelers nodig die honderd procent fit en er helemaal klaar voor zijn.”

Waarschijnlijk is Albert Rusnák één van die spelers. De Slowaak stond de afgelopen duels aan de zijlijn, maar lijkt voor zaterdagavond af te stevenen op een basisplaats. Hij vervangt naar alle waarschijnlijkheid Jesper Drost op de linkervleugelpositie.

Ook terug in de 18-koppige selectie van Van de Looi zijn Bryan Linssen, die vorige week geblesseerd was, Hans Hateboer, die een schorsing uitzat, en linksback Lorenzo Burnet, die lange tijd afwezig was vanwege een blessure.

Sørloth

Ook spits Alexander Sørloth zit weer bij de selectie nadat hij vorige week ontbrak vanwege een ernstige allergische reactie door het eten van soep waarin noten waren verwerkt. Aangezien hij daar nog niet geheel van hersteld is, wordt hij in de basiself voorlopig nog vervangen door Danny Hoesen.

Nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie aan te sluiten, zijn Mimoun Mahi, Abel Tamata en Dino Islamovic. Jarchinio Antonia is disciplinair geschorst en reist dus ook niet af naar Enschede.

Verwachte opstelling FC Groningen:

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet

Middenveld: Hedwiges Maduro, Simon Tibbling en Michael de Leeuw

Aanval: Oussama Idrissi, Danny Hoesen, Albert Rusnák