De voorjaarsvakantie – van 27 februari tot en met 6 maart - staat weer voor de deur. Om te voorkomen dat de verveling toeslaat, heeft Marketing Groningen een aantal leuke tips op een rijtje gezet.

David Bowie in het Groninger Museum

Als je nog bij niet bij ‘David Bowie is’ in het Groninger Museum bent geweest, dan weet je wat je deze vakantie te doen staat, aldus Marketing Groningen. Voorlopig lijkt het er namelijk op dat Groningen de laatste stad is waar deze expositie te zien is. De tentoonstelling – die lovende reacties krijgt – laat meer dan 300 spullen uit het Bowie-archief zien. Tip: boek je ticket van te voren online. Als je bij de kassa een kaartje wilt kopen, heb je grote kans dat de kaartjes voor die dag uitverkocht zijn.

De Wadden

Er zijn zeven redenen om Groningen te bezoeken, en het Wad is er één van. En niet voor niets: de Waddenzee is één van de gebieden op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is na het Alpengebied de grootste aaneengesloten wildernis van Midden Europa en het Groningse deel is nog het meest ongerept. Het rijke waddengebied kent ontelbare unieke plekken en bezienswaardigheden, variërend van musea als museum Wierdenland en Openluchtmuseum Het Hogeland tot Buitenplaats Noordkust in Pieterburen, waar onder andere een film te zien is over de Noordkust. Vanaf het centrum loopt een nieuw wandel- en fietspad naar de waddijk. Het Groningse waddengebied is sowieso een ideaal wandel- en fietsgebied. Met dank aan de eeuwenoude wierdendorpen, monumentale boerderijen en uitgestrekte akkers.

Zeehondencrèche Pieterburen

De zeehondencrèche in Pieterburen is het grootste opvangcentrum voor zeehonden in Nederland. Het bezoekerscentrum is dan ook dé plek om wilde zeehonden van dichtbij te zien. Het is nog leerzaam ook: bezoekers leren alles over zeehonden en de manier waarop ze opgevangen en verzorgd worden. Voor de allerkleinste bezoekertjes is er een speelhoek.

De hoogste klimmuur van Europa

In sportcentrum Kardinge in de stad vind je de hoogste klimtoren van Europa. De Excalibur – zoals de toren heet – is maar liefst 37 meter hoog. De Excalibur is zo ontworpen dat zowel beginnende als ervaren klimmers er hun hart kunnen ophalen. Als je weinig ervaring hebt, is het beter om de bolle kant te beklimmen, maar als je van extremen houdt, moet je vooral de holle kant proberen. Te uitgeput om de tocht naar beneden te maken? Het is ook mogelijk om bovenop de toren te overnachten. Voor de sportievelingen die aan één dagje klimmen niet genoeg hebben: op het grasveld onder de toren mag je gratis en voor niets je tentje opzetten.

Krokus Kriebels in Groningse theaters

Het is zo ongeveer een traditie dat de Stadsschouwburg en het Grand Theatre tijdens vakanties worden omgetoverd tot jeugdtheater. Zo ook tijdens de aankomende voorjaarsvakantie: er zijn dan volop kindervoorstellingen te zien. De jonge theaterbezoekertjes kunnen genieten van onder andere Expeditie Peter Pan, De PindakaasPrins, Bezoek voor Beer, Maarten de Meeuw, Freddie en de Worstenkoning en een door Edwin Rutten voor kinderen bewerkte versie van de Mattheus Passie. Rondom de voorstellingen worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.