Ariolia in de Folkingestraat en ‘Broodje van eigen deeg’ in de Brugstraat. Ze zijn allebei in de race voor de titel ‘Leukste winkel van Nederland’ van  NL Streets. Ze staan momenteel op respectievelijk de eerste en tweede plek.

Het publiek bepaalt wie er wint. Stemmen kan nog tot en met 4 maart.

In totaal zijn er tien Nederlandse winkels genomineerd voor de prijs, waaronder dus twee zaken uit Groningen. Het publiek kan nog tot en met 4 maart een stem uitbrengen. Ariola werd in 2010 ook al eens uitgeroepen tot leukste winkel van het land. Het zaakje in de Folkingestraat – vorig jaar nog verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland’- is een Italiaans delicatessenwinkeltje en staat bekend om zijn pesto’s, tapenades en pasta’s. ‘Broodje van eigen deeg’ is een Franse bakkerij die zeven dagen in de week de Groningers verwent met vers brood van eigen gemaakt deeg of zelfgemaakte gebakjes. Het brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven die centraal in de winkel staat.

Ariola wist tot nu toe de meeste stemmen te behalen: 552 in totaal. Tweede in de top tien is Broodje van eigen Deeg met 512 stemmen.