Villa Gelria, de monumentale villa van de Groningse industrieel W.A. Scholten, heeft een nieuwe bestemming. Het rijksmonument wordt het nieuwe hoofdkantoor van MACCS International, wereldmarktleider op het gebied van filmdistributie-software.

MACCS International is nu nog in het Drentse Ubbena gevestigd. Aan de Verlengde Hereweg wil het 45 werknemers tellende bedrijf de komende jaren verder groeien.

Daarnaast wordt de kantoorvilla en het omringende landgoed gezien als een goede ontvangstlocatie voor de wereldwijde klantenkring van het softwarebedrijf. “Zowel het pand als het park eromheen zijn Rijksmonument. We willen het intern en extern zoveel mogelijk in oude staat herstellen, waarmee het de uitstraling krijgt die past bij onze business”, aldus MACCS International-CEO Bert Huls.

De Groningse wethouder van Economische Zaken Joost van Keulen zegt blij te zijn met de komst van MACCS International naar Groningen. “Dit is een boost voor de creatieve industrie en een prachtige invulling van een historisch pand”, zo zegt hij in een reactie.