De ChristenUnie wil dat het college het besluit over een busvrije binnenstad van Groningen uitstelt. De ChristenUnie vindt dat er eerst nader onderzoek naar de voor- en nadelen moet komen.

Volgens de christenen gaat het college in de plannen voorbij aan haar eigen OV-visie. Hierin wordt volgens de ChristenUnie gesteld dat ‘een Grote Markt geheel zonder bussen niet haalbaar wordt geacht’. Daar komt volgens de partij nog bij dat de OR van Qbuzz heeft laten weten dat de huidige HOV-assen langs de Grote Markt zeer succesvol zijn.

Fractievoorzitter Inge Jongman vindt dat het stadshart door faillissementen en surseances al genoeg onder druk staat. “Aanvullend onderzoek naar de economische gevolgen van het verdwijnen van de bussen van de Grote Markt lijkt ons dan ook zeker geen overbodige luxe”, zegt ze.

De ChristenUnie is wel voorstander van het verplaatsen van de bushalte A-Kerkhof naar de Westerhaven. Dit past binnen de huidige OV-visie en maakt ruimte in een nu te drukke Brugstraat. Dit alles mits er goede voorzieningen komen om laden en lossen te beheersen., aldus de partij.