De vestiging van de Amerikaanse winkelformule TK Maxx, die een plekje krijgt in het vroegere pand van Scholtens Wristers in de Guldenstraat in Groningen, gaat over drie maanden open.

Het bedrijf brengt bekende en luxe kledingmerken en accessoires met hoge kortingen op de markt. Inmiddels is het gestart met werving van personeel.  Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

In een uitvoerig artikel gaat de krant in op de vraag of Groningen in de problemen gaat komen nu V&D is gesloten, en De Bijenkorf binnenkort ook voorgoed de deuren sluit in de Herestraat.

Volgens het artikel is het beslist niet alles kommer en kwel in de binnenstad, in tegendeel. Daarbij wordt er onder meer gewezen op de opening dit voorjaar van TK Maxx, dat in de Guldenstraat een vestiging krijgt van maar liefst 3500 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen, en inclusief roltrappen.

Andere pluspunten vormen het feit dat het met veel winkelstraten als Folkingestraat en Oude Kijk in ’t Jatstraat weer goed gaat. Bovendien zal over drie maanden ook nog Primark worden geopend aan de Westerhaven, waar ook zeer grote belangstelling voor wordt verwacht.