Het bedrijf HackerOne, dat Groningse roots heeft, is door Business Insider genoemd als één van de 25 meest hotte startups in San Francisco.

Volgens de website zet HackerOne hackers in om beveiligingslekken op te zoeken in websites en software van grote bedrijven.

Business Insider sprak met marktspecialisten, investeerders, startup-founders en keek in welke bedrijven het afgelopen jaar veel is geïnvesteerd. Resultaat is een lijst met startups, waar het komende jaar veel van wordt verwacht. Business Insider laat weten dat er veel discussie is over het kommer en kwel van het startup-ecosysteem, maar dat een aantal bedrijven klaar zijn om de wereld te veroveren.

Klanten als Twitter, Adobe en Dropbox

HackerOne verdient z’n geld door hackers te laten speuren naar beveiligingslekken. Dat is waardevol voor grote softwareontwikkelaars en technologiegiganten, zoals Twitter, Adobe, Snapchat, Dropbox en Airbnb. Want dat zijn de bedrijven waarvoor HackerOne werkt.

HackerOne is in 2011 ontstaan vanuit de Hanzehogeschool. Twee jonge Groningse studenten, Michiel Prins en Jobert Abma, maakten een lijst met 100 hightech-bedrijven die ze wilden hacken. Al snel vonden ze beveiligingslekken in Facebook, Google, Apple en Microsoft. Ze waarschuwden de CEO’s van deze bedrijven en vanaf dat moment zitten ze bij technologiereuzen om tafel. Het hoofdkantoor van HackerOne zit nu in San Francisco.

In de afgelopen jaren is er voor 34 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd.