De nieuwe commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, gaat na zijn aanstelling op 1 april eerst een tijdje in de stad op kamers wonen.

Dat vertelde zijn vrouw en CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom woensdag tegen RTV Noord. Het gezin heeft besloten niet in één keer van Utrecht naar Groningen te verhuizen. Paas gaat eerst op kamers wonen en na verloop van tijd verhuist de rest van het gezin met drie kinderen naar de stad.

Volgens Peetoom kijken zij en haar echtgenoot enorm uit naar hun terugkeer naar Groningen. Ze noemt zichzelf en haar man ‘ongeneeslijke Grunnegers’. Peetoom heeft 28 jaar in Groningen gewoond, waaronder in Veendam en Nieuwe Pekela. René Paas was 21 toen hij in de stad ging studeren. Ook de drie kinderen van het stel zijn in Groningen geboren.

De CDA-partijvoorzitter omschrijft haar echtgenoot als een ‘gepassioneerd mens’. “Iemand die het doet voor de mensen, die houdt van Groningen. Er is van alles aan de hand: de gasproblematiek, de economische situatie, de krimp. René wil zijn ervaring graag inzetten voor wat in zijn hart zit: de Grunnegers”, aldus Peetoom tegen RTV Noord.