‘We moeten het spel naar een hoger plan tillen’

FC Groningen staat zaterdagavond in Zwolle tegenover PEC. Coach Erwin van de Looi wil het voetbal van zijn  ploeg in die wedstrijd naar een hoger plan tillen.

“Spelers moeten wat vaker en meer de bal willen hebben en die ook wat langer in bezit houden, ook als ze bijvoorbeeld onder druk staan”, aldus de trainer, die zijn ploeg in de eerste drie wedstrijden na de winterstop slechts twee punten zag behalen. “En verdedigend moeten we vooral blijven dekken. Tegen Willem II ging dat te vaak mis.”

Heftige week

Volgens Van de Looi heeft de ploeg een heftige week achter de rug. “Het was een turbulent weekje met de hectische slotfase in Tilburg en een dag later de aankondiging van mijn afscheid. Daarna hoopten we de focus volledig op PEC Zwolle te kunnen leggen, maar dat werd nog weer verstoord door het aanstaande vertrek van Johan Kappelhof”, zo zegt hij op de website van zijn club.

Blessureleed

Naast de naar het Amerikaanse Chicago Fire vertrokken Kappelhof, kan Van de Looi in de wedstrijd tegen Zwolle ook niet beschikken over Lorenzo Burnet, Albert Rusnák, Jarchinio Antonia, Mimoun Mahi, Abel Tamata en Dino Islamovic. Zij zijn alle zes geblesseerd.

Om toch tot een selectie van 18 man te komen, heeft Van de Looi een aantal spelers van Jong FC Groningen bij de selectie gehaald. Van hen maakt de 19-jarige middenvelder Robbert de Vos, die afgelopen jaar overkwam van Feyenoord, zijn debuut bij de eerste selectie.

PEC Zwolle

Van de Looi verwacht dat Zwolle zaterdag anders speelt dan in het midweekse duel met Vitesse, dat in 1-1 eindigde.  “Tegen Vitesse speelde PEC erg gecontroleerd, vanuit een compacte samenstelling. Maar zaterdag spelen ze thuis en dan verwacht ik dat ze meer naar voren willen voetballen en druk op onze verdediging zullen zetten.”

“We gaan zien hoe het zich zaterdagavond gaat voltrekken”, aldus de coach. “Het is voor ons weer een kans om drie punten te pakken tegen een directe concurrent. En we zullen er alles aan doen om een resultaat te halen.”

 

Lees meer over:
Tip de redactie