Forse celstraf geëist voor mishandeling Groningse kroegbaas

Het openbaar ministerie in Groningen eist een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, tegen de 42-jarige Stadjer die vorig jaar oktober de eigenaar van café D’Olle Grieze ernstig mishandelde.

Volgens de officier van justitie maakte de man zich schuldig aan poging tot doodslag toen hij de kroegbaas met een ploertendoder en een barkruk te lijf ging, zo meldt RTV Noord.

De man werd op woensdagavond 14 oktober door de eigenaar het café aan de Haddingestraat uitgezet omdat hij zijn neus leegde zonder daarbij een zakdoek te gebruiken.

De Stadjer keerde later terug, gooide een barkruk door een ruit van het café en sloeg de 40-jarige kroegbaas met een ploertendoder tegen zijn hoofd. Op camerabeelden is te zien hoe de man ook nog uithaalt met een barkruk terwijl het slachtoffer al gewond op de grond ligt.

Vernieling gokautomaat

Naast het geweld tegen de cafébaas staat de 42-jarige Groninger ook terecht wegens de vernieling van een gokmachine in een speelautomatenhal in Delfzijl.

De man had net 400 euro gewonnen op het apparaat toen dat wegens een storing moest worden gereset. Hij sloeg de machine daarop kapot met een kruk.

De schade aan de gokautomaat, 2000 euro, moet de man volgens het OM terugbetalen. Ook eist de officier dat de Stadjer na zijn detentie in behandeling gaat voor zijn agressieprobleem.

Lees meer over:
Tip de redactie