Johan Kappelhof onderweg naar Chicago Fire

FC Groningen-verdediger Johan Kappelhof is op weg naar de Amerikaanse voetbalclub Chicago Fire. Beide clubs hebben al een akkoord. Kappelhof moet nu zelf nog tot een overeenstemming komen.  

FC Groningen meldt vrijdag dat Kappelhof een meerjarige verbintenis kan tekenen bij Chicago Fire, dat uitkomt in de Major League Soccer (MLS).

Kappelhof is afgereisd naar Chicago om tot een akkoord te komen. Er zouden geen enorme hobbels meer op de weg liggen. FC Groningen heeft nog niets bekend gemaakt over een eventuele transfersom.

De 25-jarige verdediger stond vrijwel altijd in de basis. Hij speelde veel in het centrum van de verdediging, maar kon ook als linksachter en verdedigende middenvelder worden gebruikt. Hij speelde in totaal 150 officiële wedstrijden voor FC Groningen en daarin scoorde hij vier keer. Kappelhof kwam in 2011 transfervrij over van Ajax.

Chicago Fire eindigde vorig jaar als tiende en laatste in de Eastern Conference. Clubs kunnen in de MLS echter niet degraderen. Het seizoen begint begin maart. Kappelhof gaat z’n wedstrijden spelen in het Toyota Park, dat een capaciteit heeft van 20.000 toeschouwers.

Lees meer over:
Tip de redactie