Vergoedingen van Jos Hillen bij Eelde openbaar na commotie

Groningen Airport Eelde heeft bekend wat Jos Hillen verdiende toen hij er directeur was. Ze doen dat omdat er nu commotie is over het salaris dat Hillen kreeg als directeur van de projectorganisatie Aanpak Ringweg Zuid.

De luchthaven meldt dat de openbaarmaking in overleg is gegaan met Jos Hillen zelf.

Groningen Airport Eelde stelde Hillen in 2009 aan als interim-directeur via adviesbureau Twynstra Gudde. Hij kreeg als taak om de baanverlenging na een jarenlang slepende procedure te realiseren. Hij ging aanvankelijk drie dagen per week aan de slag en dat veranderde later in twee dagen per week.

Het adviesbureau van Hillen kreeg in zijn eerste jaar een vergoeding van 242.100 euro. In 2010maakte Eelde 232.200 over, in 2011 was dat 129.825 en in het laatste jaar kreeg Twynstra Gudde nog een bedrag van 71.775 euro. Uiteindelijk ging het om 1800 euro per gewerkte dag, inclusief reis- en verblijfskosten. Hoeveel Hillen zelf uitbetaald kreeg, is niet bekend gemaakt.

De interim-manager kwam onlangs in opspraak omdat hij in vier jaar tijd bijna 1,4 miljoen verdiende als verantwoordelijke voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Dat is boven de Balkenendenorm.

Lees meer over:
Tip de redactie