'Grote Markt blijft ook zonder bussen goed bereikbaar'

Ook als de Groningse binnenstad straks volledig busvrij is, kan iedereen met het openbaar vervoer naar de Grote Markt reizen, zo belooft het gemeentebestuur.

Het Groningse gemeentebestuur wil de binnenstad de komende jaren een forse impuls geven. Met het totaalplan ‘Bestemming Binnenstad’ wil het college, met het oog op een steeds drukker wordend centrum, extra ruimte creëren voor voetgangers en fietsers.

Eén van de plannen die hiertoe moet leiden is het weren van stadsbussen uit het centrum. Hier is veel bezwaar tegen, omdat de binnenstad moeilijker toegankelijk zou worden voor bijvoorbeeld ouderen en mindervaliden.

Alternatieven voor bus

Volgens RTV Noord houdt het gemeentebestuur vast aan de plannen om de bussen om het centrum heen te laten rijden. Wel wordt er nu gekeken naar een drietal mogelijke manieren om reizigers toch op de Grote Markt te krijgen.

Het college wil kijken of het mogelijk is om vanaf de bushaltes rondom het centrum reizigers per golfkarretje, treintje, of een klein busje naar de Grote Markt te vervoeren.

De gemeenteraad oordeelt eind februari over de plannen van het college van b en w. Als deze doorgaan dan worden de bussen met ingang van 2019 van de Grote Markt geweerd.

Lees meer over:
Tip de redactie