FC Groningen hervat competitie met nieuwe spits

FC Groningen begint zondagmiddag aan de tweede helft van het seizoen met een nieuwe spits. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van zondag staat de 20-jarige Noor Alexander Sørloth in de punt van de aanval.

Sørloth kwam deze winter over van Rosenborg BK. Zowel de technische staf als zijn medespelers zijn onder de indruk van de 1,94 meter lange aanvaller.

“Hij is balvast en er is veel beweging om hem heen”, aldus Hedwiges Maduro. “Bovendien is hij kopsterk en daardoor kunnen we als ploeg nog gevaarlijker worden met voorzetten van de zijkant.”

Voor de winterstop maakte Sørloth kennis met de Euroborg toen hij op de tribune zat bij de wedstrijden tegen Sporting Braga en Feyenoord. “De sfeer tegen Feyenoord was fantastisch en ik kijk er naar uit om zondag te spelen”, aldus de jonge Noor.

Hij geeft aan totaal niet zenuwachtig te zijn en geen druk te voelen. “Ik heb er juist zin in”, zo zegt hij op de website van zijn nieuwe club. “Ik zet nog niet te hoog in, ga vooral mijn best doen en dan kijken we wel.”

Meer over de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht valt te lezen op de Groninger Internet Courant.

Lees meer over:
Tip de redactie