De Groningse inzamelingsactie 'Doneer een kinderfiets' heeft ruim tweehonderd fietsen opgeleverd. De fietsjes worden opgeknapt en uitgedeeld aan kinderen uit minimagezinnen.

Op 22 en 23 december werd de Vismarkt door afvalkunstenares Maria Koijck omgetoverd tot Kerststalling. Stadjers konden er afgedankte kinderfietsen inleveren die ter plekke werden gepimpt en gerepareerd door fietsenmakers van Werkpro.

Wethouder Mattias Gijsbertsen is erg blij met de opbrengst van de actie. "Dat ruim tweehonderd fietsen zijn gedoneerd is hartverwarmend en zegt iets over de vrijgevigheid in onze stad. Op Marktplaats brengt een gemiddelde kinderfiets al snel 50 euro op. We kunnen heel veel kinderen blij maken en geven een vervolg aan de actie."

De actie is een initiatief van Gemeente Groningen in samenwerking met campagnebureau Veenbrand, de ANWB, werkbedrijf Werkpro, Stichting Leergeld, Het Maartenscollege en SKSG Kinderopvang. Het vormt de aftrap van een campagne die de aandacht vestigt op de problematiek rond kinderarmoede.  

Groningers die nog een in onbruik geraakte kinderfiets hebben staan, kunnen dit aangeven via de website Doneereenkinderfiets.nl. De fiets wordt dan opgehaald door medewerkers van Werkpro.