Sørloth meteen matchwinnaar bij debuut voor FC Groningen

De nieuwe spits van FC Groningen, Alexander Sørloth, heeft meteen bij zijn debuut gescoord. Dankzij de goal van de Noor won FC Groningen een oefenduel met het Belgische Oostende met 1-0.  

Volgens de site van FC Groningen begon de nieuwe aanwinst meteen in de basis. In de 36e minuut scoorde Sørloth met het hoofd, na een voorzet van Bryan Linssen. Doelman Peter van de Vlag, die ook vanaf de eerste minuut speelde, moest een aantal keren in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen.

FC Groningen en KV Oostende, de nummer vier van België, hadden afgesproken om in het Spaanse Jerez de la Frontiera niet tweemaal 45 minuten te spelen, maar het oefenduel te verdelen in vier kwarten van 30 minuten. Daardoor konden alle 23 fitte spelers in actie komen. Alleen Sergio Padt en Mimoun Mahi kwamen vanwege blessures niet in actie.

Vuur

Het vuur van de wedstrijd zat volgens het wedstrijdverslag van FC Groningen vooral in de eerste twee helften. Halverwege de wedstrijd bracht trainer Erwin van de Looi zeven nieuwe spelers in het veld. Een kwartier later waren er nog drie wissels, en Etiënne Reijnen was tenslotte na 90 minuten de laatste speler die vervangen werd.

Het was voor het eerst in drie jaar dat FC Groningen een oefenduel in de winterstop wist te winnen. Zaterdag en zondag worden nog trainingen afgewerkt in Costa Ballena. Zondagavond keert het gezelschap terug op Schiphol.

Lees meer over:
Tip de redactie