Zorginstelling onder vuur na dood Jesse

Zorginstelling Keroazie ligt onder vuur na de dood van Jesse van Wieren. Hij werd dinsdag gevonden in een huis van de stichting. Bovendien is één van de cliënten van Keroazie aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek instelt naar de kwaliteit van de zorg bij Keroazie.

Stichting Keroazie begeleidt jongeren met psychische en verslavingsproblematiek met woonruimte en ambulante zorg. De 27-jarige Desiree G. is één van de cliënten. Zij werd samen met een 25-jarige man opgepakt in een huis van Keroazie. In de tuin werd het lichaam van Jesse van Wieren gevonden.

In 2013 oordeelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat de kwaliteit van Keroazie onder de maat was. In 2014 waren de zaken er wel op orde. Toch zijn er geluiden dat de begeleiding niet goed is en dat de cliënten in Kloosterburen zorgen voor overlast. Het gaat dan om geluidsoverlast, intimidatie en overmatig drank- en drugsgebruik.

Burgemeester Wiersma wil daarom dat de inspectie de zorg nog eens goed gaat bekijken. “Openbare orde is mijn verantwoordelijkheid, die ken ik en die voel ik. En die neem ik ook als het nodig is”, aldus Wiersma op de site van RTV Noord.

Lees meer over:
Tip de redactie