Een groepje studenten van de Christelijke studentenvereniging C.S.F.R. uit Groningen hebben dinsdag een megaviral gescoord met een filmpje waarin ze midden op de spiegelgladde straat een potje curlen met bierkratjes.

Het filmpje werd dinsdag op de Facebook-pagina van de Groninger Internet Courant binnen een paar uur al meer dan 500.000 kijkers en meer dan 20.000 likers. Woensdagochtend rond 10 uur verbrak het filmpje de magische grens van 1 miljoen kijkers. In totaal was het filmpje zeker 60.000 keer geliked en werd er 11.000 keer op gereageerd. Het filmpje kwam zeker 2 miljoen keer bij iemand in de timeline te staan. 

De studenten van C.S.F.R. hadden ijzelvrij en besloten in plaats van hun huiswerk te maken een potje te gaan curlen. Op straat in de wijk Vinkhuizen lieten ze onder gejuich bierkratjes glijden op een speciaal gemaakte curlingbaan.

Video: Studenten curlen met bierkratjes

Roodgloeiend

Studente Dirthe Polinder maakte het filmpje dat via oud-stagiare Guido van Dijk weer bij de GIC terecht kwam. "We hadden nooit gedacht dat dit filmpje zo'n grote viral zou worden. Onze telefoons staan roodgloeiend", aldus Guido.