Het winterweer zorgt maandagochtend voor gladde wegen in de stad en provincie Groningen. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging.

Rijkswaterstaat is in de nacht van zondag op maandag begonnen met strooien, maar desondanks is het op sommige plekken spiegelglad. Ook op de A7, de A28 en de N33 moeten automobilisten het rustig aan doen. Op alle wegen richting Groningen staan maandagochtend volgend de ANWB files of rijdt het verkeer erg langzaam. Ook vervoerder Arriva kreeg te maken met treinuitval tussen Groningen en Leeuwarden.

In de stad Groningen vinden fietsers en voetgangers glibberend en glijdend hun weg. Veel stadsbussen hebben vertraging. Op het Hoofdstation was het erg druk met scholieren en forenzen die desondanks het openbaar vervoer verkozen boven hun fiets. 

Het KNMI heeft code geel voor het Noorden uitgegeven. Die blijft vermoedelijk tot maandagavond van kracht omdat er dan een gebied met regen over het land trekt. In het Noorden kan dit overgaan in ijzel. Plaatselijk kan het daardoor weer erg glad worden.