De Groningen City Club (GCC), de vereniging voor ondernemers in de binnenstad, zou het onvoorstelbaar vinden als warenhuis V&D het niet zou redden.

Dat zegt de voorzitter van de GCC, Mark Engberts, woensdag in een reactie op de financiële problemen bij V&D.

“V&D hoort bij Groningen, net zoals de Martinitoren”, zegt Engberts. “Het zou onvoorstelbaar zijn, en ook volstrekt onverdiend voor directie en medewerkers van de vesti8ging van V&D in Groningen, wanneer het bedrijf het niet zou redden. Alle grote steden hebben een groot warenhuis nodig."

Het warenhuisconcern mag na de surseance geen grote betalingen meer doen. Ook kunnen artikelen niet meer worden geruild en accepteren ze geen cadeaubonnen meer. “Het is heel erg spannend wat er nu gaat gebeurden”, aldus Engberts. Volgens de Groningen City Club leek de vestiging in Groningen juist relatief goed te draaien.

Volgens de voorzitter is Eric Bos, de vestigingsleider van V&D in Groningeneen gepassioneerd ondernemer die er keihard voor is gegaan om veranderingen door te voeren en het bedrijf overeind te houden. “Ik hoop dan ook van harte dat er nog ondernemers opstaan die brood zien in V&D. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor Groningen. Want onze stad zonder een V&D? Nee: daar moet je niet aan denken!”, besluit hij.