Het Groninger Museum verwacht 2015 af te sluiten met 200.000 bezoekers. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen er 173.000 bezoekers naar het museum kwamen.

Dat meldt het museum in een persbericht.

De tentoonstelling over het leven en werk van H.N. Werkman trok 107.000 bezoekers. Ook kwamen er veel bezoekers af op Song Dong en Joris Laarman. Sinds 11 december is in het museum de tentoonstelling ‘David Bowie is’ te zien. Die trok tot dusver al 12.000 bezoekers.

De tentoonstelling David Bowie is werd al eerder dit jaar uitgeroepen tot dé must see van de winter 2015/2016. Met name in de weekenden staan mensen in de rij om de tentoonstelling te zien. Het museum raadt iedereen dan ook aan om de tentoonstelling op doordeweekse dagen te bezoeken en kaarten van te voren online te reserveren.

Het Groninger Museum heeft het afgelopen jaar kwalitatief zeer hoogstaande tentoonstellingen gepresenteerd en draait nationaal en internationaal mee op topniveau. Niet alleen de tentoonstellingen van het Groninger Museum in Nederland zijn succesvol maar ook de tentoonstellingen die het museum internationaal laat reizen krijgen veel lof. Wereldwijd zijn er collecties te zien van Iris van Herpen, Jaime Hayon, Joris Laarman en Werkman.