De negende editie van WinterWelVaart heeft dit jaar een bezoekersrecord gebroken. Er kwamen zo’n 25.000 mensen af op het maritieme festival.

Dat meldt de organisatie maandag.

De bezoekers genoten met volle teugen van de kerstsfeer in de schepen, op de kerstmarkt en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. WinterWelVaart wil op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend houden. Tijdens het evenement liggen tientallen soms historische charterschepen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A afgemeerd.

De schepen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum vormen de gratis toegankelijke podia voor een programmering vol muziek, theater en andere bijzondere activiteiten. Uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen openstellen voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen. Dit jaar was WinterWelVaart niet alleen in Groningen te bezoeken, maar ook in Appingedam en Zoutkamp.

Tijdens de officiële opening van WinterWelVaart op 18 december ontving het evenement de Jans Cats Prijs voor de bijzondere wijze waarop het zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs werd dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt en is ingesteld in 2007 op initiatief van de Groningen City Club.