Juninho Bacuna maakt basisdebuut tegen Heracles

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi moet het zaterdagavond tegen Heracles Almelo stellen zonder een aantal vaste krachten. Dat maakt de weg vrij voor de 18-jarige Juninho Bacuna om zijn debuut in de basis te maken.

Dat meldt Van de Looi op de website van zijn club.

De wedstrijd in Almelo is er één tussen twee subtoprivalen. Bij winst stijgt Groningen naar de vierde plaats op de ranglijst, de plek waar nu tegenstander Heracles bivakkeert.

"Die plek zegt me nu nog niks,” aldus trainer Erwin van de Looi. “De drie punten die nodig zijn om een plek te stijgen, zijn me veel meer waard en we willen het jaar 2015 goed afsluiten.”

Afwezigen

De ploeg van Van de Looi zal het zaterdag moeten stellen zonder vaste krachten Hedwiges Maduro, die tegen Feyenoord geblesseerd het veld moest verlaten, en Johan Kappelhof, die tegen een schorsing opliep.

Al langer afwezig zijn aanvoerder Rasmus Lindgren, topscorer Mimoun Mahi, Tom Hiariej en Dino Islamovic.

“Het is een ietwat gehavende ploeg,” zo ziet ook Van de Looi. “Maar we houden echt nog wel een aardige ploeg over.”

Bacuna

Een definitieve opstelling voor zaterdagavond wil Van de Looi nog niet prijsgeven, maar hij gaf wel aan dat de 18-jarige Juninho Bacuna hoogstwaarschijnlijk zijn debuut in de basis zal maken.

Het jongere broertje van Aston Villa-speler Leandro Bacuna maakte begin dit jaar ook al een bijzonder moment mee in Almelo. “Op 5 februari van dit jaar maakte ik daar mijn debuut en een basisdebuut zal ook heel speciaal zijn”, zo zegt hij op de website van zijn club.

Linssen

Een speler voor wie de wedstrijd in Almelo ook iets extra’s heeft, is Bryan Linssen, die vorig jaar nog voor Heracles uitkwam.

“Het is leuk om elkaar weer te zien”, aldus Linssen. “Ik heb nog redelijk veel contact, zit ook nog in hun groepsapp. Maar als de wedstrijd er eenmaal is, telt maar één ding en dat is winnen.”

Vermoedelijke opstelling FC Groningen

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Kasper Larsen en Abel Tamata

Middenveld: Juninho Bacuna, Albert Rusnak en Simon Tibbling

Aanval: Jarchinio Antonia, Michael de Leeuw en Bryan Linssen

 

Lees meer over:
Tip de redactie