Groningen in de ban van WinterWelVaart, Santa Run en Moving Mesdag

Groningen is dit weekend in de ban van WinterWelVaart, verschillende concerten, de Santa Run en Moving Mesdag.

Dat blijkt uit de uitgaanstips van uit.groningen.nl. De Groningse redactie van Nu.nl licht er een paar van die tips uit. Natuurlijk hadden we ook graag meer verteld over de concerten van Dotan en De Jeugd van Tegenwoordig, maar die zijn uitverkocht.

John Coffey – Vrijdag

Wereldberoemd zijn ze, de mannen van John Coffey. Ze stonden op Pinkpop en zanger David Achter de Molen vangt een biertje. Gevolg: het internet explodeert en iedereen heeft het er over. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waar je het echt over wil hebben, is de manier waarop de Utrechters de hele tent naar hun hand wisten te spelen. Vrijdagavond staan ze in Vera.

WinterWelVaart – Het hele weekend

Groningen maakt zich op voor de warmste WinterWelVaart ooit. De wintervibe is dus niet echt aanwezig, maar met een glaasje glühwein erbij moeten we maar doen alsof. Want het scheepvaartfestival aan het Hoge en Lage der Aa brengt de kerststemming er al jaren flink in. Weer of geen weer. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. Er is muziek en je kunt er een lekker hapje of drankje krijgen. Je kunt dit weekend elke dag vanaf 12 uur terecht op het festival.

Moving Mesdag – Het hele weekend

Vanaf 18 december is 'Moving Mesdag' te zien op het Waagplein in de binnenstad van Groningen. Moving Mesdag is een unieke blik op het kunstwerk Panorama Mesdag. Hendrik Willem Mesdag is een van de bekendste Groninger kunstenaars en werd op 23 februari 1831 geboren in een grachtenpand aan het Hoge der A. Moving Mesdag vormt een visuele reis van zes minuten door vier jaargetijden en vierentwintig uren van de dag en wordt vertoond op 14 speciale curved schermen van Samsung. Samen vormen zij een perfecte cirkel die in een speciaal hiervoor ontworpen ‘dome’ wordt geplaatst.

Santa Run Groningen - Zaterdag

Fun, plezier, gezellige kerstsfeer, leuke muziek en ruim 2000 Kerstmannen en –vrouwen. Ook dit jaar kun je weer in je kersttenue door het centrum van Groningen rennen. Op 19 december wordt voor de 2e keer een afstand van 2,5 km en 5 km afgelegd met de start en finish op de Grote Markt. De start is om 21.00 uur. Na de aankomst is er een spetterende kerstparty. De Santa Run is geen echte loopwedstrijd. Zo kun je optimaal genieten van de gezellige sfeer in de stad! Inschrijven kan nog voorafgaand aan de loop, maar het is vast ook een prachtig gezicht om duizenden zwetende Kerstmannen voorbij te zien rennen.

Kerst met de PBG en Dualis – Zaterdag en zondag

Kerst 2015 gaat sfeervol van start met Kamerkoor Dualis en de kersverse Nederlands kampioen, de Provinciale Brassband Groningen. In een inspirerende muzikale ontmoeting voeren zij samen het Gloria van John Rutter uit. Het Gloria van Rutter is een feestje om naar te luisteren, met naast het jubelende koor en dito trompetgeschal, ook een prachtige orgelpartij gespeeld door organist Peter van der Zwaag. Het programma omvat meer de kerstmedley A Christmas Fantasy. Het kerstconcert wordt zaterdag opgevoerd in de Nieuwe Kerk in Groningen en verhuist een dag later naar de Hippolytuskerk in Middelstum.

Jacqueline Govaert - Zondag

De Tilburgse zangeres Jacqueline Govaert brak in 2000 door met haar toenmalige band Krezip na een fantastisch optreden op Pinkpop. Toen de band in 2008 uit elkaar ging was dit voor zangeres Jacqueline Govaert het startpunt van een mooie solocarrière. Die brengt haar nu met het theaterconcert ‘Zo zit dat dus’ naar de Stadsschouwburg. Govaert geeft antwoord op vragen over haar songs en haar muzikale heden en verleden.

Lees meer over:
Tip de redactie