Leger onderzocht stiekem spoorbrug op Duits terrein

Het Nederlandse leger heeft afgelopen week in stilte onderzoek gedaan naar de kapot gevaren spoorbrug in het Duitse Weener.

Dat meldt RTV Noord vrijdag.

Generaal Ivo de Jong had opdracht gegeven om te kijken of het mogelijk is om een noodbrug te bouwen. Het leger komt echter tot de conclusie dat zo’n noodbrug geen optie is, omdat die dan niet meer open kan. Ook is het kapotte deel te breed en zijn noodbruggen niet gemaakt voor zware treinen.

Het leger heeft het onderzoek in stilte gedaan. Verschillende militairen hebben in burgerkleding foto’s gemaakt, de schade bekeken en met mensen gesproken. De mogelijkheden hebben ze in Nederland in kaart gebracht na overleg met bijvoorbeeld ProRail en Arriva.

Uiteindelijk komt het leger tot de conclusie dat er nog één constructie mogelijk is. Dan zou een brugdeel dat boven land staat gebruikt kunnen worden als vervanger. Dat kan alleen als het mechanisme waarmee de brug open en dicht gaat nog heel is. Op de plek van het vervangende brugdeel kan dan alsnog een noodbrug worden gebouwd.

Lees meer over:
Tip de redactie