Veel klachten over kapotte straatverlichting

Het regent klachten over straatverlichting die niet werkt. Bij de lokale omroep OOGTV zijn uit verschillende delen van de stad meldingen binnengekomen van kapotte straatlantaarns.

Dat meldt OOG TV.

Volgens OOGTV zijn de straten in het oude deel van De Hoogte al ruim een week niet verlicht. Bezorgde buurtbewoners zien zich gedwongen de buitenverlichting aan te doen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Ook is Selwerd is het raak. Hier zouden complete straten soms zonder verlichting zitten. Volgens een woordvoerder van wijkcentrum De Berk laten mensen die slecht ter been zijn het wijkcentrum daarom ’s avonds links liggen.  

Bij het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan is het de kerstverlichting die nog voor enige licht in de duisternis zorgt: ook hier doen de straatlantaarns het niet.

Volgens OOGTV zijn de problemen bij de gemeente bekend, maar is het niet duidelijk waarom het zo lang moet duren voordat de verlichting gerepareerd wordt. De gemeente heeft wel onlangs een ‘taskforce’ straatverlichting in het leven geroepen, maar dat werpt zijn vruchten nog niet af.

Lees meer over:
Tip de redactie