FC Groningen-trainer Erwin van de Looi vindt het spel van zijn ploeg nog niet sprankelend genoeg. Hij heeft de afgelopen week daarom aan de tactiek geschaafd en hoopt dat dit zich zondag uitbetaald tegen Roda JC.

Op de site van zijn club stelt Van de Looi dat zowel de technische staf als de spelersgroep niet tevreden is over de prestaties. “We vinden allemaal dat het nog niet sprankelend genoeg is’, aldus de trainer. “Dat vind ik, dat vindt de rest van de technische staf en dat vinden de spelers.”

Volgens Van de Looi zijn tegenstanders te goed op de hoogte van de kracht van zijn team. “Elke ploeg weet dat er veel gevaar van onze zijkanten komt en bouwt daar de boel dicht.”

“Op tactisch gebied moeten we dus zorgen dat we andere wapens krijgen”, zo realiseert de coach zich. “Daarbij moet je denken aan de afstemming tussen de spits en de ‘nummer 10’ en ook aan het bijsluiten van middenvelders.”

Mahi en Lindgren

Daarbij scheelt het volgens Van de Looi dat spelers als clubtopscorer Mimoun Mahi en aanvoerder Rasmus Lindgren weer herstellende zijn van hun blessures.

Mahi zit zondag al bij de wedstrijdselectie, maar begint in Kerkrade nog op de bank. Lindgren traint inmiddels weer mee met de groep, maar zit nog niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen Roda JC.

“Met zijn terugkomst en ook met die van Mahi komt er weer meer kwaliteit en ervaring op het veld”, aldus Van de Looi.

Roda JC

De FC Groningen-coach verwacht in Roda JC een opportunistische tegenstander te treffen, maar ziet zeker kansen om in Kerkrade drie punten te pakken. “Wij hebben in onze selectie meer kwaliteit, maar zullen weer scherp, fris en goed aan de start moeten verschijnen om de punten binnen te slepen.”

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof, Etiënne Reijnen en Hans Hateboer

Middenveld: Hedwiges Maduro, Simon Tibbling en Jesper Drost

Aanval: Albert Rusnák, Michael de Leeuw en Jarchinio Antonia