De Groningen City Club organiseert in samenwerking met het Groninger Museum een etalagewedstrijd met als thema ‘David Bowie is’.

Dat meldt de Groningen City Club (GCC), de vereniging van Groningse binnenstadondernemers.

Op vrijdag 11 december opent de spraakmakende tentoonstelling David Bowie is zijn deuren in het Groninger Museum. Om in te haken op alle aandacht voor deze expositie, is besloten een etalagewedstrijd rond de Britse artiest te organiseren.

Binnenstadondernemers worden opgeroepen om de eigenzinnigheid van Bowie zo goed mogelijk te vertalen in een etalage-ontwerp.

Winkeliers kunnen vanaf de openingsdag van David Bowie is een week lang meedoen aan de wedstrijd. Ze moeten dan foto’s van hun etalage delen op Facebook en Twitter, onder de hashtag #Bowie050.

Een jury bestaande uit Erwin Mulder namens de GCC, directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum en Lianne Lugies van Marketing Groningen wijst op 18 december een winnaar aan.

De winnaar van de David Bowie-etalagewedstrijd ontvangt een grote David Bowie-goodybag, met daarin onder meer twee VIP-tickets voor de expositie en een speciaal door mode-ontwerper Hans Ubbink ontworpen Bowie-shirt.