In Groningen zijn vorige week drie mensen het slachtoffer geworden van babbeltrucs. Hoogstwaarschijnlijk ging het in alle gevallen om dezelfde dader.

Dat meldt de politie via Facebook.

Bij het eerste slachtoffer belde de man aan met het verhaal dat hij een bekende van de buren was. Hij wilde bij hen op bezoek maar ze bleken niet thuis.

De bewoner liet de man binnen zodat deze even kon bellen. Bij het weggaan gaf hij de babbelaar reisgeld mee. Hij zou dit volgens de man terugkrijgen van de buren.

Ook het tweede slachtoffer liet de man binnen omdat hij even van de telefoon gebruik wilde maken. Toen de beller weer verdwenen was, bleek er geld te zijn weggenomen uit een portemonnee die in de woonkamer lag.

Bij het derde slachtoffer belde de dader samen met een vrouw aan. Ze vertelden dat ze interesse hadden in een woning in dezelfde portiek en vroegen of ze even wat kamers mochten opmeten.

Terwijl de man de kamers opmat, zag de vrouw kans de sleutel van de woning te kopiëren. Drie dagen later nam iemand die met een valse sleutel was binnengekomen geld weg uit de woning.

Signalement

Alle drie de slachtoffers omschrijven de dader als een 20 tot 25 jaar oude blanke man van zo’n 1.90 meter lang. Hij had een slank postuur, kort zwart haar en sprak met een Groningse accent.