De NAM is definitief in hoger beroep gegaan in de rechtszaak tegen de stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) over de waardedaling van huizen.

Dat heeft De Haan Advocaten uit Groningen, het bureau achter WAG, laten weten aan RTV Noord.

De rechter bepaalde begin september dat de NAM waardedaling van huizen moet compenseren, ook al is een woning nog niet verkocht. De waardedaling wordt namelijk veroorzaakt door aardbevingen, die weer het gevolg zijn van de gaswinning door NAM.

NAM had eerder al laten weten dat ze in hoger beroep zouden gaan. Volgens De Haan Advocaten hebben ze dat inderdaad gedaan op de allerlaatste dag dat het mogelijk was.

Vertraging

De stichting WAG verwacht dat het hoger beroep zorgt voor een maandenlange vertraging, omdat procedures voor het berekenen van de waardedaling worden stopgezet. De stichting verwacht het hoger beroep overigens wel te winnen.

Het gerechtshof heeft de eerste zitting gepland op 12 januari. De NAM heeft daarna zes tot acht weken de tijd om hun bezwaren tegen de uitspraak op papier te zetten. Vervolgens kan de stichting WAG daar op reageren.

Video: De gaswinning in Groningen

Animatie: In60seconds.nl