Tentoonstellingen die hun oorsprong hebben in het Groninger Museum zijn internationaal zeer gewild.

Vier exposities die hun première hadden in het Groninger Museum gaan de komende tijd op tour door het buitenland.

Iris van Herpen – Transforming Fashion

Zo is Transforming Fashion, de eerste solovoorstelling van modeontwerpster Iris van Herpen, in het High Museum of Art in Atlanta begonnen aan een meerjarige tour door de Verenigde Staten.  

Jaime Hayon - Funtastic

Ook de tentoonstelling Funtastico, met werk van de Spaanse kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon, trekt belangstelling uit het buitenland.

De expositie, die als eerste te zien was in het Groninger Museum, is de komende vijf maanden te zien in het Design Museum van de Israëlische stad Holon.

De Collectie Veendorp

In Museum Behnhaus Drägerbeck is de aftrap gegeven van de Duitse tour van de collectie van kunstverzamelaar R.J. Veendorp uit Appingedam.

De 400 unieke objecten reizen nog tot 28 februari langs verschillende musea in Duitsland.

H.N. Werkman – Leven en Werk

Ook in Duitsland te bewonderen is het werk van drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. De tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945) Leven & Werk trok dit jaar 107.000 bezoekers naar het Groninger Museum.

Van 28 november tot en met 28 februari 2016 is de expositie te zien in het Städtisches Kunstmuseum Spendhaus in Reutlingen onder de titel Hot Printing. Daarna zal hij doorreizen naar het Staatliches Museum in Schwerin.