Het Groningse chapter van motorclub Satudarah heeft zich teruggetrokken uit de organisatie van een benefietbijeenkomst voor arme gezinnen en kinderen in asielzoekerscentra.

Dat meldt de organisatie via Facebook.

De Groningse burgemeester Peter den Oudsten verbood het benefietevent, dat op 27 november zou plaatsvinden in buurthuis de Oliemolen in de Oosterparkwijk, omdat Satudarah betrokken was bij de organisatie.

“Het beleid van de gemeente is om Satudarah in deze stad niet te faciliteren”, zo zei burgemeester Den Oudsten tegen RTV Noord. “Het is een organisatie waar heel veel verkeerde dingen in gebeuren, daar willen wij als Groningen niks mee te maken hebben.”

Door zich terug te trekken uit de organisatie hoopt Satudarah dat het evenement, dat wordt georganiseerd door het goede doel ‘Ik Trakteer’, alsnog kan doorgaan.

Of dit het geval is, blijft de vraag. Burgemeester Den Oudsten gaf dinsdag aan dat niet alleen de betrokkenheid van Satudarah een probleem vormde voor de gemeente. Ook zou het evenement vanwege een vergunningskwestie niet in De Oliemolen kunnen plaatsvinden.