Een Engelse website heeft foto’s opgedoken van het Eredivisie-debuut van Johan Cruijff. De legendarische voetballer maakte op 15 november 1964 zijn debuut in Groningen.
 

Lang werd aangenomen dat er geen beeldmateriaal van het debuut van Cruijff was. De nationale tv had besloten om niet naar Groningen af te reizen voor de wedstrijd tussen GVAV en Ajax. In het Nieuwsblad van het Noorden stonden alleen maar foto’s van de Groningse doelpunten. Meer dan 51 jaar na zijn debuut doken er echter toch twee foto’s op.

De Engelse site A Football Archive twitterde vorige week twee foto’s van Johan Cruijff tijdens de wedstrijd tegen GVAV, die overigens door de Groningers met 3-1 werd gewonnen. In beide gevallen deed de Ajacied een doelpoging, maar weet GVAV-keeper Tonny van Leeuwen te redden. De voetballer draagt het shirt met nummer 8.

De toen 17-jarige Cruijff scoorde tijdens zijn debuut, maar dat mocht voor de winst niet baten. Voor de Groningers scoorden Piet Fransen, Albert Alma en Gerrit van Tilburg. Volgens RTV Noord kan de voetballer, die onlangs nog in Groningen was, het debuut nog herinneren. Zij interviewden hem in september nog over het debuut.

Johan Cruijff vecht momenteel tegen longkanker.