Om voor de winterstop nog een belangrijke slag te kunnen slaan in de competitie, moet FC Groningen zaterdagavond een goed resultaat behalen in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Dat zegt de coach Erwin van de Looi op de website van zijn club.

“De Graafschap uit is een belangrijke wedstrijd en de eerste van vijf competitiewedstrijden tot aan de winterstop waarin we een goede slag willen slaan. Het is een tegenstander waartegen we mogelijkheden hebben, maar het is zeker niet zo dat het een eenvoudige klus wordt”, aldus de coach.

De Graafschap staat onderaan in de Eredivisie met twee punten uit de eerste twaalf wedstrijden. “Toch hebben ze best aardige dingen laten zien,” zegt Van de Looi. “Alleen staan ze tot nu toe nog steeds aan de verkeerde kant van de score. Laat dat tegen ons ook nog maar een week langer duren.”

Door het weekend zonder competitievoetbal kon Van de Looi met zijn team weer flink investeren op de trainingen. “Veel wedstrijden spelen is natuurlijk geweldig, maar door meer te kunnen trainen hebben we weer zaken kunnen verduidelijken en situaties kunnen herhalen. We hebben nogmaals gehamerd op de afspraken en aan de speelwijze gewerkt.”

Afwezigen

Tegen De Graafschap kan Van de Looi kan niet beschikken over de geblesseerden Mimoun Mahi, Tom Hiariej en Dino Islamovic.

Ook aanvoerder Rasmus Lindgren is nog niet van de partij. “Het duurt langer dan verwacht,” aldus Van de Looi. “Rasmus kan al wel weer veel, maar sommige bewegingen lukken nog niet.”

Maduro

Ook Hedwiges Maduro start zaterdagavond in Doetinchem hoogstwaarschijnlijk op de bank. De middenvelder trainde vorige week niet mee met de groep wegens liesklachten.

In de afgelopen week sloot hij echter weer aan. “Hij zal zaterdag zoals het nu lijkt een rol kunnen vertolken. Welke rol dat is, is nu nog niet duidelijk.”

Verwachte opstelling

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Lorenzo Burnet, Kasper Larsen, Etiënne Reijnen en Hans Hateboer

Middenveld: Johan Kappelhof, Simon Tibbling en Jesper Drost

Aanval: Albert Rusnák, Micheal de Leeuw en Jarchinio Antonia