De Hanzehogeschool doet aangifte van discriminatie tegen een christelijk tuin- en dierenbedrijf in Drachten dat weigerde om een student aan te nemen als staigiair, omdat hij homoseksueel is.

De school meldt op z'n eigen site dat ze achter de student staan. "De Hanzehogeschool Groningen vindt dit een kwalijke zaak en dit past niet binnen haar waarden actieve tolerantie en respect", aldus de school.

Bas van de Meer had al bijna een stageplek geregeld toen het bedrijf er achter kwam dat hij homoseksueel was. Hij werd geweigerd toen het bedrijf via zijn Facebook-account achter zijn geaardheid kwam.

Het bedrijf mailde de student: "Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam wil zijn dan mensen) niet aannemen."

De student plaatste een bericht op Facebook dat vaak werd gedeeld. De Hanzehogeschool heeft laten weten dat ze aangifte doen en het bedrijf aanmerken als ongeschikt voor stages en afstudeeropdrachten. De student krijgt nu hulp bij het zoeken van een nieuwe stageplaats.