Het traditionele Groningse nieuwjaarsfeest gaat toch door. Dat heeft de organiserende werkgroep onder leiding van nachtburgemeester Chris Garrit besloten.

De Groningse nieuwjaarsfeesttraditie stamt uit het jaar 1908. Door oud-burgemeester Harm Buiter werd de traditie vanaf 1973 voortgezet in cultuurcentrum de Oosterpoort.

Daar vond het feest tot en met vorig jaar plaats. De directie van de Oosterpoort zag in 2014 echter geen mogelijkheden meer het feest te faciliteren.

Alternatief feest

Nachtburgemeester Garrit nam destijds het initiatief om toch een Gronings nieuwjaarsfeest te organiseren. Dat vond plaats in de Euroborg en was met zo’n 2000 bezoekers een groot succes.

Begin november besloot de gemeente Groningen echter de financiële bijdrage van 10.000 euro aan het feest in te trekken.

Daarop werd besloten het feest niet te laten doorgaan. “Zo kunnen wij niet de kwaliteit bieden die we willen”, aldus Garrit destijds.

Toch door

Na overleg heeft de werkgroep onder leiding van de nachtburgemeester toch besloten door te gaan met het organiseren van een nieuwjaarsfeest. “Het zou ontzettend jammer zijn als dit mooie moment voor de Stadjers zou moeten stoppen. Dit jaar moeten we het ook al zonder ijsbaan stellen”, aldus Garrit.

Waar het nieuwjaarsfeest zal plaatsvinden en hoe het programma er uit zal zien, is nog niet bekend.