De stad Groningen staat dit weekend in het teken van de intocht van Sinterklaas, gratis schommelen op de Grote Markt en het inspiratiefestival Let’s Gro.

Dat blijkt uit de uitgaanstips van uit.groningen.nl. De Groningse redactie van Nu.nl zet ook nu weer een aantal van die tips op een rijtje.

Schommelen op de Grote Markt – Vrijdag tot en met zondag

Schommelen op de Grote Markt, dat is uniek. Tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro kun je gratis zwieren en zwaaien op de muzikale schommelinstallatie WANNAPLAY. Dat is een interactieve installatie van veertig meter met zestien schommels gemaakt door Jan Boiten & Caecilia Thunnissen waarin mensen door te schommelen geluiden voortbrengen. De manier van schommelen – hard, langzaam of stilstaan – bepaalt hoe. Wanneer alle schommels zijn bezet, ontstaat een spontaan schommelorkest. Snel die kant op dus voor een unieke schommelbeleving.

Let’s Gro – Vrijdag tot en met zondag

Als je uitgeschommeld bent, is er tijdens Let’s Gro nog veel meer te doen. Tijdens dit inspiratiefestival buigen Groningers zich drie dagen lang over de dynamiek, vernieuwing en heruitvinding van Groningen. Er wordt gediscussieerd, gedebatteerd, gepraat en gezongen over de toekomst van Groningen. Er zijn meer dan 145 programmaonderdelen bedacht en daarbij staan stadsontwikkeling, nieuwe economie, sociale innovatie en cultuur & talent centraal. Kortom, over alles wat iedereen bezig houdt in en om de stad. Het festival vindt plaats op meerdere locaties.

Jonge Harten Theaterfestival – Vrijdag tot en met zondag

Van 20 t/m 28 november 2015 presenteert het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen meer dan vijfentwintig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit binnen- en buitenland. Jonge Harten viert in november zijn achttiende verjaardag en dat betekent dat het festival de volwassen leeftijd bereikt. De organisatie van het grootste theaterfestival voor jongeren heeft daar een duidelijk festivalthema tegenover gezet: PLAY, waarmee ze bezoekers uitdagen te blijven spelen en experimenteren.

Occasionshow – Vrijdag tot en met zondag

In MartiniPlaza staan 250 topoccasions te wachten op een nieuwe koper. Of het nou gaat om een auto of een caravan. Alle merken zijn vertegenwoordigd. Bovendien heb je overal een bovag-garantie. Nieuwe auto nodig? Dan moet je dus naar de Occasionshow.

Intocht Sinterklaas – Zaterdag

Zie ginds komt de stoomboot! Sinterklaas vaart komende zaterdag rond een uur of één de stad weer in. Nadat de Sint en zijn pieten hun grote stoomboot vol pakjes en cadeautjes hebben aangemeerd in de stad, volgt een toer door de binnenstad. De Sint meert aan bij roeivereniging De Hunze in de Zuiderhaven en maakt dan een rijtour door de stad. Rond 15.15 uur wordt hij op de Grote Markt verwelkomd door burgemeester Den Oudsten.

Glorious Heroes vechtgala – Zaterdag

Glorious Heroes is een internationaal vechtsportevenement waarbij wedstrijden in verschillende disciplines worden gevochten. In MartiniPlaza zijn er gevechten in de disciplines K-1 kickboksen , Muay Thai, MMA & Boksen. Vechters vanuit binnen- en buitenland zullen hun opwachting maken tijdens dit spectaculaire evenement. Tevens staan er vele regionale en nationale toppers op de matchmaking. De organisatie heeft wederom kosten nog moeite gespaard om een programma samen te stellen waar iedereen van zal genieten.

Huub Stapel / M/V2 – Zaterdag

MV2 is een geheel nieuwe 'onemanshow' van Huub Stapel over relaties en liefde. Zie het als een soort ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ voor gevorderden. Het is een persoonlijke voorstelling over de onhandigheden en ongemakken tussen mannen en vrouwen, over de valkuilen, waar je tot je eigen verbazing elke keer weer invalt en ook hoe je het misschien een stukje beter kan doen. Dat je meer van elkaar begrijpt en misschien wat meer accepteert en dat de liefde zo meer kans krijgt. En dat is uiteindelijk, waar het om gaat: de liefde. Een kleine leerschool, een avond vol herkenning en wie weet een begin van verbetering.