De provincie Groningen steekt in totaal bijna 570.000 euro in vier vernieuwende projecten op het gebied van gezond ouder worden.

Dat meldt de provincie.

Onderzoek en innovatie op het gebied van ‘Healthy Ageing is één van de economische speerpunten van Groningen. Projecten die binnen dit vakgebied vallen maken daarom kans op subsidie uit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG), dat is bedoeld voor veelbelovende innovatieve samenwerkingsprojecten. 

Zo gaat er 150.000 euro naar het bedrijf Elsdon Health BV, dat werkt aan een bril met daarin een camera en een projectielens ontwikkeld. Deze kan worden gebruikt om dementerende ouderen op afstand in de gaten te houden.

Ook Brain Assist BV ontvangt een subsidie uit het IAG. Met de bijdrage van 119.000 euro kan het samen met UMACO BV en Lode BV verderwerken aan de ‘mind mate’, een apparaatje voor mensen die beginnen te dementeren om te voorkomen dat ze dingen vergeten.

Verder gaat er nog een subsidie van 150.000 euro naar een 3D-model voor ingewikkelde kaak- en bekkenfractuuroperaties en komt er een zelfde bedrag beschikbaar voor een project met een persoonlijk digitaal gezondheidsadvies.