De Groningse volkswijk Oosterpark krijgt zijn eigen bordspel. Volgens de ontwikkelaars heeft de wijk daarmee een wereldwijde primeur.

Het spel, ‘Wijk in Uitvoering’ getiteld, is een initiatief van projectbureau ‘Oosterpark altijd een goede dag’, in samenwerking met bewoners en ondernemers uit de buurt.

Het doel van het spel is om nieuwe ‘objecten’ te bouwen in de Oosterparkwijk en daarmee de wijk te verbeteren. Voorbeelden van te plaatsen objecten zijn een eetcafeetje, een fietsenstalling, een ballonnenkraam, hangmatten in het park en een oplaadpunt voor elektrische fietsen of auto’s.

Om een object te bouwen, hebben de deelnemers geld en supportpunten nodig. Die worden verzameld met behulp van kanskaarten en supportkaarten. Daarnaast zitten er drie korte bonusspelletjes in het spel waarmee punten verdiend kunnen worden: een hardloopwedstrijd door het Oosterpark, een Bingo en een Wijkfeest.

Crowdfunding

Het bordspel is gemaakt door spellenproducent Spellènko, dat zelf is gevestigd in de Oosterparkwijk. De ontwikkeling is gefinancierd via crowdfunding en door bijdragen van het wijkteam en het Annie Tak Fonds.

Het spel wordt op zaterdag 14 november officieel gepresenteerd door wethouder Roeland van der Schaaf. Daarna zal het te koop zijn in een supermarkt aan het Linneausplein.