FC Groningen gaat zondagmiddag in Leeuwarden op jacht naar de eerste winst in een uitwedstrijd van dit seizoen.

Dat zegt coach Erwin van de Looi in aanloop naar de wedstrijd van zondag. “De afgelopen twee seizoenen gingen we met forse cijfers onderuit in Leeuwarden. Het wordt tijd dat we daar eens gaan winnen”, aldus de trainer.

De wedstrijd tegen SC Cambuur is een belangrijke voor zijn ploeg, zo beseft Van de Looi. “Met een overwinning kunnen we goede zaken doen in de competitie”, aldus de trainer, die hoopt dat zijn spelers de teleurstelling van de verloren Europa League-wedstrijd van donderdag achter zich kunnen laten. “Nu, zo vlak na een Europese nederlaag, moeten we er weer staan. Ik heb alle vertrouwen in de boys dat ze dit voor elkaar zullen krijgen.”

'Onstuimig duel'

Waar FC Groningen nog geen enkele uitwedstrijd won dit seizoen, heeft Cambuur zowel uit als thuis nog geen enkele keer drie punten weten te pakken. Van de Looi verwacht dan ook dat de tegenstander er alles aan zal doen om daar zondag verandering in te brengen.

“We verwachten een onstuimig begin en een opportunistisch Cambuur”, voorspelt de trainer. “Daar moeten we zowel fysiek als mentaal tegen gewapend zijn. We zullen mee moeten in de intensiteit en de duelkracht van de wedstrijd.”

Afwezigen

FC Groningen moet het zondag, net als midweeks tegen Slovan Liberec, stellen zonder de geblesseerden Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren en Tom Hiariej. Ook Jarchinio Antonia is een vraagteken voor zondag. Hij hield een pijnlijke bovenbeenspier over aan het Europa League-duel.

Wel van de partij is Michael de Leeuw. Hij zat donderdag het eerste duel van zijn Europese schorsing van twee wedstrijden uit, maar mag in de Eredivisie gewoon aan de aftrap staan.

Zondag om 14.30 uur staan beide ploegen aan de aftrap in het Cambuurstadion.