Je kunt er dit weekend in Groningen weer flink op uit. Van lachen bij grollende studenten tot een bezoekje aan de jubileumtaptoe in MartiniPlaza. Of van rechercheren tot rennen door het Noorderplantsoen.

De website uit.groningen.nl zet alle uitgaanstips op een rijtjeen de Groningse redactie van Nu.nl koos er een aantal uit.

Groninger Studenten Cabaret Festival – Vrijdag

Wie wordt de opvolger van Theo Maassen en Jochem Myjer? Deze topcabaretiers waren ooit succesvol bij het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vrijdagavond vindt in de Stadsschouwburg de grote finale van dit festival plaats. Het biedt aanstormend talent de kans zich te presenteren op een groot podium. Wie gaat er vandoor met de felbegeerde jury-, persoonlijkheids- en publieksprijs. Het Groningse festival heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland.

Plantsoenloop – Zaterdag

De Plantsoenloop is misschien wel een van de gezelligste lopen van Groningen. Er staan ‘maar’ zo’n 2000 lopers aan de start en het parcours leidt je over de kleine paadjes in het Noorderplantsoen. Overigens met een aantal flinke hobbels die de hartslag even flink doen laten stijgen. De Plantsoenloop is een uitdaging voor de beginnende en meer ervaren lopers. Kleine kids kunnen beginnen met een loop van 1 kilometer en recreanten en wedstrijdlopers kunnen zich tegoed doen aan afstanden van 4 of 8 kilometer. Je kunt je op de wedstrijddag nog inschrijven.

The Wombats – Zaterdag

De Oosterpoort heeft dit zaterdag met The Wombats een lekkere headliner op het podium staan. Het Britse bandje maakt aanstekelijke tracks en dan kun je niet stil blijven staan. Een track als ‘Lets Dance To Joy Division' bewijst dit punt. Het nieuwere werk van The Wombats gaat iets meer de diepte in, maar heeft nog altijd die fijne Wombats drumbeat. Hun nieuwe plaat 'Glitterbug' werd goed ontvangen en bij de shows is het steevast een gekkenhuis. Deze status wordt onderschreven door hun indrukwekkende tourschema, die de Wombats leidt langs Engeland, de VS, het vasteland van Europa en dus Groningen!

Jubileum Taptoe Groningen – Zaterdag

Liefhebbers van showkorpsen en blaasmuziek kunnen zaterdag in MartiniPlaza terecht voor de 25 editie van Taptoe Groningen. De Groningse Taptoe staat landelijk gezien aan de top. Jaarlijks komen zo’n 3000 bezoekers naar MartiniPlaza. Dit jaar heeft de organisatie een indrukwekkend deelnemersveld weten vast te leggen met korpsen uit binnen- en buitenland, waaronder WMC-kampioen K&G uit Leiden. ’s Middags geven drie deelnemers met een concert alvast een voorproefje in de Der Aa-kerk, maar ’s avonds gaan de remmen los.

Baantjer Live! – Zaterdag

Op nog geen steenworp van de muziekkorpsen die tijdens de Taptoe optreden, kan het publiek tijdens Baantjer Live! meerechercheren met De Cock (Peter Tuinman) en Vledder (Beau Schneider). Het publiek is getuige van een moord en tijdens het onderzoek wordt de hulp ingeroepen van het publiek. Wie o wie is de dader?

Donar tegen ZZ Leiden – Zondag

Basketbalploeg Donar neemt het in de thuishal op tegen ZZ Leiden. De wedstrijd belooft een kraker te worden, want beide ploegen strijden om de kopposities in de Eredivisie. Zoals ze eigenlijk al jaren doen. Donar zal echter voor eigen publiek graag willen winnen om in die race te blijven. Zo’n 3000 fanatieke bezoekers op de tribunes zullen in ieder geval zorgen voor een fantastische sfeer.

Stadjersmarkt – Zondag

In MartiniPlaza wordt weer een Stadjersmarkt georganiseerd. Op deze gezellige markt kun je langs de verschillende stands struinen en luisteren naar live muziek. De Stadjersmarkt is een gezellig dagje uit met het gezin, want ook je kinderen kunnen zich uitleven bij de vele gratis kinderattracties.