De stad Groningen domineerde donderdag tijdens de uitreiking van de FD Gazellen Awards. Maar liefst elf bedrijven wonnen zo’n prijs omdat ze al drie jaar lang een flinke omzetgroei hebben.

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

Houthandel Gadero, drankengroothandel Moving Spirits en Belsimpel.nl noteerden in de provincie Groningen de grootste omzetgroei. Zij kregen in de Mediacentrale een Gouden Gazelle uitgereikt. De prijzen zijn een initiatief van het Financieele Dagblad.

Gadero won de Gouden Award in de categorie ‘klein’. Het bedrijf, voorheen Buitenwarenhuis, handelt in tuinhout en sierbestrating. Zij zagen hun omzet tussen 2012 en 2014 stijgen met 713 procent naar bijna twee miljoen euro. In de categorie ‘middel’ won Moving Spirits met een omzetgroei van 144 procent naar iets meer dan 19 miljoen euro. In de categorie groot werd één Award uitgereikt en die was voor Belsimpel.nl. Zij zagen de omzet met zo’n 171 procent stijgen van ongeveer 31 miljoen naar bijna 86 miljoen euro.

Bedrijven die drie jaar lang een structurele omzetgroei van 20 procent hebben, komen in aanmerking voor een FD Gazellen Award. De stad-Groningse bedrijven Goedkopekoffiebekers, Brandfield, Guapa Media, Ikwileenhorloge.nl, Voys, La Hacienda, Payrollplaats (allen klein) en MF Horeca (middel) wonnen zo’n normale ‘Gazellen Award’.

‘We willen de grootste worden’

De glorieuze winnaar van het gala, Jeroen Doornbos van Belsimpel, was blij met zijn award. “We hebben deze prijs wel eens vaker gewonnen, maar het blijft een mooie erkenning voor waar je met z’n allen mee bezig bent. Ik verwacht dat we hier volgend jaar weer staan. Onze omzet groeit door naar 105 à 110 miljoen euro. We willen de grootste van Nederland worden.” Marktleider is nu volgens Doornbos The Phone House, die nog zo’n veertig procent meer omzet draait.