Burgemeester Peter den Oudsten is blij met hoe de opvang van de Tsjechische supporters in de fanzone in het centrum is verlopen. In de aanloop naar het duel werden wel acht aanhoudingen verricht.

Dat meldt Den Oudsten in een memo.

Den Oudsten koos voor een fanzone op het Poeleplein na informatie van de politie. Dit gebied is volgens hem goed beheersbaar. De fanzone was er om confrontaties tussen beide supporters te voorkomen. Dit heeft niet helemaal gewerkt, want een aantal supporters van FC Groningen kwamen in een opstootje met fans van Slovan Liberec. Daarbij werden vijf personen aangehouden: drie Tsjechen en twee Groningers.

Nog drie andere Tsjechen werden aangehouden. Volgens Den Oudsten wilden de supporters de fanzone rond 15:00 uur massaal verlaten. Hij stelde een noodbevel in, zodat de supporters elkaar niet konden ontmoeten. De drie Tsjechen werden aangehouden wegens vernieling, opruiing en het negeren van dat bevel.

Het vrijwillige vervoer van de supporters naar Euroborg is goed verlopen. Er hebben zich verder geen bijzonderheden voorgedaan.

FC Groningen verloor de wedstrijd overigens met 0-1 en is Europees uitgeschakeld.