FC Groningen gaat vanavond in de Europa League-poulewedstrijd tegen Slovan Liberec vol voor de winst. Het elftal heeft die ook nodig wil het nog kans maken op een plek bij de eerste twee in de poule.

Volgens coach Erwin van de Looi gaat zijn ploeg met maar één gedachte het veld in: winnen. “Voor ons is er geen dilemma. Het doel is winnen en we hebben een goede ploeg, die in staat is de drie punten te pakken. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar die drie punten zijn zeker ons doel.”

FC Groningen moet ook winnen, wil het nog kansmaken op één van de twee bovenste plekken in de poule. Bij een gelijkspel is de ploeg afhankelijk van de andere deelnemers en bij verlies kan Groningen nog maximaal derde worden in de groep.

Een gelijkspel kan alleen voordelig uitpakken als het een 0-0 betreft. Doordat de wedstrijd in Liberec in een 1-1 eindigde, is het onderlinge resultaat op basis van het uit gescoorde doelpunt dan in het voordeel van Groningen.

Van de Looi maakt op de wedstrijddag pas ‘de achttien’ en de basiself bekend. “De opstelling heb ik deze keer nog niet prijsgegeven, omdat we nog even moeten afwachten hoe het bijvoorbeeld met Hans Hateboer gaat. We willen dat iedereen honderd procent gefocust is en houden daarnaast goed in de gaten hoe gretig en fit iedereen is.”

Afwezigen

FC Groningen moet het donderdagavond zonder Michael de Leeuw stellen. De Groningse topscorer van vorig seizoen is voor twee Europese wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in Liberec.

Ook afwezig is Mimoun Mahi. De clubtopscorer van het lopende seizoen kampt met een hamstringblessure. Verder sukkelt aanvoerder Rasmus Lindgren al enige tijd met een enkelblessure en zit ook Tom Hiariej vanwege een enkelkwetsuur niet bij de selectie.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Johan Kappelhof, Etiënne Reijnen, Kasper Larsen en Lorenzo Burnet

Middenveld: Hedwiges Maduro, Simon Tibbling en Albert Rusnák

Aanval: Jarchinio Antonia, Danny Hoesen en Bryan Linssen