Het eerste ‘fietsecoduct’ van Groningen is zaterdag succesvol geplaatst over de oostelijke ringweg. Dat is een fietsovergang over de ringweg, waar straks ook dieren gebruik van kunnen maken.

Dat meldt de provincie Groningen zondag.

Het fietsecoduct ‘Stadsweg’ werd gistermiddag onder grote publieke belangstelling ingehesen en ingereden. Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur was de omgeving uitgenodigd om op de Ringweg het spectakel te aanschouwen. De belangstellenden kregen een drankje en een broodje knackworst aangeboden.

De Oostelijke Ringweg blijft in verband met de werkzaamheden vandaag, zondag, en nog tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten tussen de Rijksweg (N360) en Lewenborg. Dit heeft te maken met afrondende werkzaamheden. 

Vanaf medio november in gebruik

Het is voor fietsers en voetgangers helaas nog niet mogelijk om  direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat dit vanaf uiterlijk 20 november wel mogelijk zal zijn. In de tussentijd dienen fietsers en voetgangers - afhankelijk van hun bestemming -  gebruik te te maken van de route via de Rijksweg (N360).