Er komt komende donderdag waarschijnlijk toch weer een fanzone in het centrum van Groningen. De gemeente wil daar de fans van het Tsjechische FC Slovan Liberec ontvangen.

Dat meldt RTV Noord.

Er worden ongeveer 300 fans uit Liberec verwacht voor de Europa League-wedstrijd tussen FC Groningen en hun club. Ze moeten volgens de gemeente een plekje krijgen in de Poelestraat. Maandag wordt daar een definitief besluit over genomen.

In september werd er in de Poelestraat een fanzone ingericht voor de fans van Olympique Marseille. Dat leidde tot veel onrust. Frans supporters wisten uit te breken en stormden richting de Grote Markt. Daar vernielden ze terrassen. Drie mensen raakten gewond en twee supporters werden aangehouden.

In de gemeenteraad van Groningen werd een spoeddebat over de ongeregeldheden gehouden. De gemeente liet toen weten verrast te zijn door de komst van supporters van de harde kern. Ook zeiden ze een volgende keer beter te overleggen met ondernemers in de binnenstad. Die worden nu dan ook betrokken bij de opzet van de fanzone.